Kek...oo..kek...

View previous topic View next topic Go down

Kek...oo..kek...

Post by afizaz93 on Thu Aug 07, 2008 3:21 pm

Coz x da org bukak lg topik ni..mai kak start na!!hehe...

Mgu lepas wat kek coklat respi yg dpt dr tnet ja...respi Kek coklat Bibop..sedappp rupanya kek tu...kak wat utk besday mak pd 1/8/08...1 adunan tu leh dpt 1 kek yg besaq gak tu...puashati le makan!! Nti nak cr respinya...leh pakat2 cuba!!!

mcm ni la rupanya....tp bkn yg ni la...ni respi kek coklat zaima...hehe.. Very Happy



KEK COKLAT MOIST [bebop]

1 ketul butter
2 cawan gula
2 cawan tepung }
1 sudu teh baking powder } Campur dan gaul sekali
1/2 sudu teh soda bikarbonat }
6 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

1/2 cawan gula }
1 cawan koko } Masak atas api kecil, kacau sampai gula hancur.
1 cawan air } Tutup api, biarkan.


Pukul butter dan gula hingga kembang, then masuk telur dan esen pukul sebati. Lepas tu masukkan bahan kering berselang seli dengan bahan koko yg dimasak tadi. Buat selang seli sampai habis dan kacau sebati. Sapu loyang dengan minyak atau butter dan lapik loyang dengan kertas minyak. Tuang adunan dlm loyang dan bakar selama 1 jam.

afizaz93
Peniaga
Peniaga

Number of posts : 15
Age : 47
Registration date : 2008-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kek...oo..kek...

Post by dinarias on Tue Sep 09, 2008 2:22 am

Salam...
Nampak sedap dan menyelerakan mcm instant cake yang saya slalu beli tu...InsyaAllah kalau ada kesempatan nak share gak resipi kat page ni....

dinarias
Peniaga
Peniaga

Number of posts : 3
Age : 39
Registration date : 2008-09-01

View user profile http://shoppingdelangkawi.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Kek...oo..kek...

Post by afizaz93 on Wed Sep 10, 2008 2:10 pm

dinarias wrote:Salam...
Nampak sedap dan menyelerakan mcm instant cake yang saya slalu beli tu...InsyaAllah kalau ada kesempatan nak share gak resipi kat page ni....

mai la kita pakat2 letak respi mcm2..hehe..kasi meriahhhhh!!!! Laughing

afizaz93
Peniaga
Peniaga

Number of posts : 15
Age : 47
Registration date : 2008-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kek...oo..kek...

Post by Sponsored content Today at 5:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum